DÖDSSKJUTNINGAR: Varför skenar brottsutvecklingen i Sverige?

  visningar 70,634

Henrik Jönsson

15 dagar sedan

Sverige har högst antal dödsskjutningar av 22 jämförbara länder i EU, och den organiserade brottsligheten stärker nu sitt grepp om landet.

Vad beror denna dramatiska utveckling på? Hur skildras kriminaliteten i Sverige? Och vad blir konsekvenserna för ett land som sätter ideologisk övertygelse framför pragmatiska beslut?

Dessa frågor tar jag upp i veckans video.


STÖTTA MIN VIDEOPRODUKTION:
----------------------------------------------------
🥇 Stöd mig via Patreon:
www.patreon.com/HenrikJonsson

📞 Stöd mig via Swish: 123 168 90 66

🅿 Stöd mig via PayPal: henrik@henrikjonsson.com

FÖLJ MITT VECKOBREV:
💌 mailchi.mp/7f8b9bed9375/henrik

Innehållsförteckning:
00:00 - Intro
02:30 - Dödsskjutningar
04:23 - Meddelande till känsliga tittare
06:35 - Undersökningar och tidsanda
14:45 - Socioekonomiska faktorer
19:00 - Förnekelse och bortförklaringar
25:00 - Kriminalitetens arkitektur
31:05 - Försvarsreaktioner
34:55 - Skönmålning
36:54 - Outro

KÄLL-LÄNKAR:
----------

Brå-undersökningen 1996:
files.osf.io/v1/resources/ttd...

Brå-undersökningen 2005:
www.bra.se/download/18.cba82f...

Brå-undersökningen 2021:
www.bra.se/download/18.1f8c99...

Kommentarer
Vampe
Vampe 7 timmar sedan
De mest utsatta för rasism i Sverige är etniska svenskar. Change my mind. :P
Mrsirgentleman
Mrsirgentleman 17 timmar sedan
Tycker du borde nämt kopplingen mellan våran restrektiva narkotikapolitik och alla dom här dödskjutningarna, är ingen långsökt koppling att göra egentligen. #Legaliseracb
The Real Ignotus
The Real Ignotus Dag sedan
Nya tänder, skönt det var så distraherande innan
LJEA Persson
LJEA Persson 2 dagar sedan
Varför fegar du ut Henrik Jönsson? Vill du bara ha välkammade följare på din pod? Om vi inte kan se elefanten i rummet - hur ska vi då kunna komma till en lösning? Det kan ju inte vara så att bara för att möjligheten fins att begå grov kriminalitet så gör man det? Nej, INGET tvingar någon att begå brott! Men att politikerna släppt in folk med massivt våldskapital - det ska vi aldrig förlåta dem!
Mikael
Mikael 2 dagar sedan
Måste bara lägga till - ”En bra ledare säger det andra tänker”.... Personlig fråga således, har Du funderat på att bli politiker ? Du är påläst och duktig, vilket jag saknar bland många av de som debatterar på dagarna i tv2 på dagarna. 🤔 Som sagt tidigare tack för Dina inlägg , proffsigt.🤓
Mikael
Mikael 2 dagar sedan
Hej och stort tack för Dina analyser, så otroligt genomtänkta och fria ifrån rasist ”tänket”, befriande. Något jag saknar i debatten men som jag tror är väldigt viktigt och borde genomlysas är de personer som gjort brott i sitt hemland och därför ser en möjlighet att unkomma straff i att söka sig hit. Jag tror det är däför vi sticker ut i statistiken mot andra länder när vi inte har några krav, påhittade gymnasielagar etc.
Mikael
Mikael 2 dagar sedan
Du nämner detta vid ca 28 min bra, men det jag menar är att det borde lyftas till högsta nivå. Vi kan ju inte vara en fristad för kriminella.
Johan
Johan 2 dagar sedan
"street Henrik" kändes ändå mer trovärdig än våra politiker som styr nu, tänk 4 år till med samma muppar som nu, som "street Henrik" klassar, usch!
Johan
Johan 2 dagar sedan
Henrik är för fin för att peka finger åt "vissa" grupper. Det är bra, jag å andra sidan är inte det och tänkte bara påpeka att: afrika samt mellanöstern är de grupper som vi har problem med. Vietnameser, thailändare, kineser, japaner, indier m f l är rena nettobidragare, likaså folket från gamla jugoslavien. Därför anser jag det grovt missvisande att prata om endast "invandring" som negativt. Man måste baravara ärlig och förklara exakt vilken invandring som är negativ. Samt varför den är det. När man identifierart vilka grupper som är problematiska så borde steget till lösning ligga närmare om sådan finns, finns det inte så bör man känna till det och vidta åtgärder. Vilka åtgärder vi bör vidta lämnar jag till de mer lärda!
Ingrid Arvidsson
Ingrid Arvidsson 2 dagar sedan
Stefan Löfven. Är det ursprungs svenskar som flyttat ut brotten utanför hemmen? Du blir äldre du med. Vilken tur. Gaggig. Hur kan ni politiker stå och säga att vi har råd? Titta på hur mycket ni belånat och skuldsatt oss. Fattar vad ni håller på med. Gömma sig bakom 6 andra partier. För nu kan alla skylla på alla, men nu kan ni skylla på folket som röstar, precis som Reinfeldt sa. Han har inget ansvar.
Ingrid Arvidsson
Ingrid Arvidsson 2 dagar sedan
Tänk att få binda fast politikerna i riksdagen. Ingen får lämna salen innan folket sagt sitt.
nemoest0
nemoest0 3 dagar sedan
En annan sak, det är min uppfattning att Sveriges invandringspolitik till 85% styrs av Näringslivets behov. Det är bara MP som inte fattat det. Idag har vi en utveckling med högproduktiva jobb parallellt med högproduktiva jobb (Uber, cykelbud på stan). Vi har fått in flyktingar som är svårintegrerade på arbetsmarknaden, det tillsammans med uppiskad opinion, SD:s framgångar mm tror jag är orsaken till att S svängde på en femöring. Jag tror vidare inte att man ska tro att folk flytt hit för att de hatar Sverige/vill oss illa! Självklart fanns det IS-terrorister bland flyktingarna men de flesta som flydde hit torde ha kommit hit för att de trodde på Sverige.
nemoest0
nemoest0 3 dagar sedan
Har du några ref på att migrationskrisen 2015(?) ledde till ökad gängkriminalitet?
nemoest0
nemoest0 3 dagar sedan
Hur många är skjutningarna i absoluta tal i Sverige, >25st? Om Amerikansk kriminalpolitik/hårdare straff skulle fungera skulle USA ha världens lägsta brottslighet, tror inte att det är något för Sverige! Med det sagt, självklart är gängskjutningar oacceptabelt och måste bekämpas. Kortsiktigt av polisen men jag tror problemet bäst löses av de som bor i "utsatta områden" själva på längre sikt. Organisera den lokala befolkningen, dom är de primära offren för samma skjutningar. Det är min uppfattning är att det är
Mr Holger Lassobo
Mr Holger Lassobo 3 dagar sedan
Snacka om att vi har för många statsanställda byråkrater när den ägnar sig åt korrigering av statistik för att den bättre ska passa det globalistiska narrativet lol
R Johnson
R Johnson 4 dagar sedan
"Lagar är bara till för att skydda rika från folket, ALDRIG för att skydda folket." //Libertära doktrinen
Andrew Lambert
Andrew Lambert 4 dagar sedan
Svensk polis har sålt olagliga vapen, sprängämnen och droger till kriminella i Sverige med 100% säkerhet mellan 2002 och 2004. Men allt tyder på att de hade gjort det redan tidigare. Gör en ordentlig undersökning innan du gör en video om skjutningar i Sverige. En polisman som sålde vapnen dömdes i Eskilstuna tingsrätt. Nu när du vet det vill jag att du tar upp polisens roll.
Peter Wolff
Peter Wolff 4 dagar sedan
Välunderbyggt och pedagogiskt. Mycket bra!
Jacob Heed Olsson
Jacob Heed Olsson 5 dagar sedan
Om en vänsterbliven frågar om källa någon gång så känns denna video högst aktuell😅
Tomas
Tomas 5 dagar sedan
tack. tänk om ändå statsmedia kunde göra sitt jobb på samma sätt
anders streifeldt
anders streifeldt 5 dagar sedan
Bra, men lite för bombastiskt och självhögtidligt.
Dan Jonsson
Dan Jonsson 5 dagar sedan
Vad jag tycker är märkligt är att nuvarande regering brukar försvara den ökade kriminaliteten med att våra fängelser aldrig har varit så fulla som nu? Det är som att förlora ett argument med en bekräftelse.
Elias Brunzell
Elias Brunzell 6 dagar sedan
Men Henrik om du inte tror på exceptionalism eller social ingenjörskonst, vad tror du på då? Du menar att det inte beror på socioekonomiska faktorer och inte heller på etnicitet, så vad beror kriminaliteten på då? Du beskriver kriminaliteten i Sverige men presenterar inte din lösning på problemet.
Julien
Julien 6 dagar sedan
👏🏻👏🏻👏🏻
Natalia Martnell
Natalia Martnell 7 dagar sedan
Klockrent 🙏🙏🙏👍👍👍
El TrampaMortal
El TrampaMortal 7 dagar sedan
Detta måste vara avsiktligt att de vill skapa kaos för att få mer makt till Svenska Kommunist Partiet aka sossedemukraturerna.
Mi
Mi 7 dagar sedan
Var kan man se resten av Dogge-videon? 😊
LinusKapstadMedia
LinusKapstadMedia 7 dagar sedan
En annan orsak till kriminalitet är genetisk, finns mycket forskningen på det ämnet. Bra video hur som helst!
Jan Miller
Jan Miller 7 dagar sedan
Lyssnade på VP och började fundera lite över om du inte har en förståelse över vem du är...?
Björn Ihlar
Björn Ihlar 7 dagar sedan
Henrik. Vilket otroligt viktigt jobb du gör. Du är definitivt en av de personer som till slut kommer att lyckas knuffa Sverige i rätt riktning genom folklig utbildning av det Svenska folket. Man kan inte klandra Svenskarna för att de (inte) reagerar som de gör. Man behöver en knuff för att vakna upp. Plötsligt förändras allt - och isande vindar blåser genom ens existens.
Roger Arered
Roger Arered 8 dagar sedan
Vem har gett våra politiker rätten att släppa in alla dessa människor?
Erik
Erik 8 dagar sedan
Sjuklöverns dödsgrepp om svensk politik. Ett mångkulturellt experiment som förenat höger och vänster sedan 60-talet. En avsky mot vårt folk och en vilja att radera vår kultur, någonstans där gick det snett.
Zeke
Zeke 9 dagar sedan
Varför har vi fått myror i huset? För att de samlas i en myrstack nära huset. Bryt kedjan genom sanering och problemet är ur världen...
Mats Svensson
Mats Svensson 9 dagar sedan
kan man använda kkKlan fins inte några klaner tack
Mats Svensson
Mats Svensson 9 dagar sedan
invandrare skal även jag tystas
Mats Svensson
Mats Svensson 9 dagar sedan
lite fel mitt fel !
esamawuta
esamawuta 9 dagar sedan
Rätt på som vanligt Henrik!. "Vi såg det inte komma". Vi visste inte. Ingen fattade. Med mera....
Christian Got
Christian Got 9 dagar sedan
Skrämde att folket i Sverige är så korkade att dom år efter år röstar på politiker som raserar vårt land. Det är vård ansvar som individer att sätta ner foten och rösta bättre. Tack för en grym video
L W
L W 10 dagar sedan
Gissa vad FBIs tillslag mot brottslighet över hela världen går ut på? Världspolis/regering!! Först organiserar man kriminella, sen låtsas man avslöja dom! VAKNA!
Tommy 81
Tommy 81 10 dagar sedan
Vadå? Är detta nyheter? Ja att vi ligger i topp
L W
L W 10 dagar sedan
Hur ska vi få en världsregering om befolkningen är nöjd med den egna? Man måste skapa KAOS!!! Allt ingår i planen!! VAKNA ur naiviteten, sluta tro på tomten!! Öppna ögonen!!
hakham61
hakham61 10 dagar sedan
Här kom bekräftelse på att ”Sverige stack ut”
Viktor Awad
Viktor Awad 10 dagar sedan
"Den sociokulturella hypotesen gör gällande att det är den sociala omgivningen och den kultur en individ fostras i som avgör hur vederbörande utvecklas, där kulturella artefakter, traditioner, och trosföreställningar påverkar individens beteende." Istället för att titta på socioekonomiska faktorer så skulle vi kunna titta på ideologiska faktorer. Kan det vara så att personer med Islamsk bakgrund är överrepresenterade i svensk brottsstatistik? Islam är ju trots allt ett system som inte är kompatibelt med det "kristna och västerländska system" vi har i Sverige. Sverigedemokraterna talar om invandringen som kollektiv är väldigt problematisk, men kan det inte vara så att det är skillnad på invandrare och invandrare? Hur mäter sig invandrare från kulturellt kristna länder jämfört med invandrare från islamska länder?
Lars Jönsson
Lars Jönsson 10 dagar sedan
Notera att nästan alla socialistiska åtgärder mot "vapenvåldet" är att man krånglar till det för svenska älgjägare och sportskyttar som utgör de mest laglydiga medborgarna vi har. Genom att försvåra kring licenser, konstruera olika orimliga krav kring jakt eller bara var besvärliga i största allmänhet för denna grupp. Bor man på Södermalm och är vegetarian och är samtidigt kommunistisk-, miljöpartistisk- eller sossepolitruk eller opinionsbildare inom media är jakt och sportskytte ett helt ointressant ämne. Det är några aparta typer i Småland eller Norrland som pysslar med sådant... Att polisen skall häkta kriminella invandrare, lagföra dem och returnera dem genom utvisning och återvandring är inget man vill höra talas om... men vi kommer till att hamna där förr eller senare om vi inte vill få ett helt laglöst samhälle där ekonomin tvingar oss att ta till hårdhandskarna. -Vilket samhälle vill vi leva i? Nästa års val blir ett utmärkt tillfälle att vi svenskar kan markera hur vi vill ha vårt land!
DanRage47
DanRage47 10 dagar sedan
Dödsskjutningar? Vilka dödsskjutningar? Det är bara deras kultur, det får man ju inte klaga om, de måste få döda oss, vi Svenskar är ju helt värdelösa och måste dödas allihop...! ...Eller är det bara vad vänstern vill ska hända - utom sig själva? Eller har jag bara helt felt igen, som så många 'anti-rasistiska' konstant skriker i mina stackars öron?
hakham61
hakham61 10 dagar sedan
Hej Henrik! Det är intressant, mht din senaste video här ovan och vår mindre smickrande (katastrofala!) förstaplats i Europa rörande dödsskjutningar, att det relativt sett "lilla landet Sverige" i en global!!! operation, där ca 800 inhämtas till förhör eller häktas, så är 155!!! av dessa arresterade i just...Sverige! Detta blir således ca 20% av totalen vilket per capita också lär vara en mycket hög andel. BH/Håkan Hammarberg
Birgit Sjölander
Birgit Sjölander 10 dagar sedan
Mycket bra inlägg Henrik.
R. G
R. G 11 dagar sedan
Hiskligt bra utredning.
Chris H
Chris H 11 dagar sedan
Varför? Svar: INVAAAAANDRIIIIINNGGGG.
Vid köksbordet
Vid köksbordet 11 dagar sedan
On point, intressant och bra. Tack Henrik.
Helene Stiernstrand
Helene Stiernstrand 11 dagar sedan
Importerar man människor fr världens mest våldsamma regioner och sedan utbildar deras barn i våldsromantisk rap-kultur fr ghettona i USA så är det väl givet vad resultatet blir? Besökte en fritidsgård i Angered för ett par år sedan. Personalen bestod bl a av en medelålders kvinna i palestina sjal och henna-färgat hår. Hon förstod öht inte min fråga om hur ofta de samarbetade med fritidsgårdar i andra stadsdelar så invandrarbarn och svenska barn fick träffas. För integrationenes skull. Men de behövde inte träffa svenskar ansåg hon pga de var själva redan integrerade i mångkulturen. Svenskar var ointressanta tydligen. Kändes inte som att följdfrågor var nödvändiga...
L W
L W 11 dagar sedan
Allvaret i situationen verkar inte gå fram, världen förändras med stormsteg till en diktatur och vi kollar om vi har ludd i naveln.
Ingrid Arvidsson
Ingrid Arvidsson 11 dagar sedan
Hur kommer det sig att politiker inte känner sig attackeradeTILLSAMMANS med alla andra svenskar som blivit/är attackerade i detta land. Inte norden, inte EU, inte världen. Utan attackerade på svenskt teritorium, av hatiska invandrare. Hatiska hen. Avskyvärda och hänsynslösa handlingar som överträffar alla semesterresor till annat land. Spännande att se hur många väljer semestra i kulturens länder. Mycket besvärande eller? Dessa problem har inte och är inte ursprungligen svenska. Men andra påtvingar destruktiva livstilar på ursprungssvenskar. Och anklagar oss för deras/eran sociopati. Innan ni kommer hit. Lös era problem där. Om ni törs?
Bo Wennström
Bo Wennström 11 dagar sedan
Ja Henrik nu har sverige icke drabbats - sveriges politiker i bias med djupa staten har beställt brottssituationen genom den utövade politiken, som jag upplever som maktmissbruk och direkt befolkningsfientlig.
RandomX RX2
RandomX RX2 11 dagar sedan
Herregud kunde inte titta på honom mer än 3 minuter hans röst och ansiktsuttryck!! Blev sjukt obekväm...... Han är inte gjorde för "TV"
dieterdewaele
dieterdewaele 11 dagar sedan
Älskar när någon gör sin hemläxa och sen delar med sig av vad den har kommit fram till. Något man skulle kunna förvänta sig av alla journalister egentligen. Men men.... Flyttade hit för nästan tio år sen. Ju längre jag bor här, desto mer retas jag av den exceptionalismen och dolda arrogansen. Och sen klagar man på fransmän ha! Men ”street Henrik” får du nog skicka hem tycker jag 😁
Sven-Olof Höög
Sven-Olof Höög 11 dagar sedan
Äntligen kommer denna information till allmänheten via media...mkt bra Henrik. Det du pratar om instämmer alla normalbegåvade svenskar i till 100%, och precis som du säger en mycket stor majoritet vet mycket väl hur politiker och andra i medier etc hanterar sanningen
I.A B
I.A B 11 dagar sedan
21:40 "Kriminella brottsligheten" hahaha
Grunka Svunka
Grunka Svunka 11 dagar sedan
Ett förtydligande: de knäckte aldrig Encrochat, de kapade deras server
Leif SAndelund
Leif SAndelund 11 dagar sedan
Mogge 1480 mm mena fadern över radbandspojkarna
pqsnet
pqsnet 12 dagar sedan
Apropå 21:37 samt 34:08... SVT nyheter (7 Juni 2021) försvarade Sossarnas politik med att rapportera om en mer eller mindre irrelevant långitudinell enkätstudie över åren 1999-2017 där elever i 9:an fick självuppskatta hur mycket brott de begått och hur ofta de är ute och lever rullan... Slutsatsen var att unga idag är ute i riskområden mer sällan och att de är mindre kriminella idag än för 10 år sedan.
pqsnet
pqsnet 12 dagar sedan
Mer troligt är dock att unga unviker att vara ute idag, pga den ökade brottsligheten. Dessutom är självuppskattningar av dessa slag välkända för att vara gravt missvisande. Slutligen är det inte ungdomar som går i skolan och sköter sig som utgör den ökande andelen brott kopplade till gängkriminalitet, person/förnedringsrån m.m
Max Rapp Ricciardi
Max Rapp Ricciardi 12 dagar sedan
Socioekonomiska faktorer är orsaken till missbruk av skjutvapen....förutom i det fall jägare och sportskyttar äger vapen....därför måste dessa gruppers vapeninnehav att kraftigt begränsas..... staten är med andra ord mer nervösa för laglydiga medborgares vapeninnehav än brottslingar med illegala importvapen...lika logiskt som att bötfälla bilister som kör enligt traffikreglerna för att komma åt fortkörare.....
Olle Löfgren
Olle Löfgren 12 dagar sedan
Det som är så sjukt obehagligt är ju att man kan ta unga grabbar, låta dom utföra regelrätta mord, och sen behöver dom inte ens bry sig om dom åker fast. Det blir ju så korta straff. Sen kommer dom ut som hjältar... :-(
Christoffer Orrmalm Utsi
Christoffer Orrmalm Utsi 12 dagar sedan
Väldigt bra helikopter perspektiv återigen jag bugar och tackar för din ork att fortsätta göra din demokratiska medborgerliga plikt, särskilt när vi ser att det behövs som allra mest.
Christoffer Orrmalm Utsi
Christoffer Orrmalm Utsi 12 dagar sedan
Okay Henrik Jönsson har hittat tillbaks till sitt 2019 års jag igen energimässigt med än vassare seriositet och tonläge. Inte mig emot. Tydlig och vältalig som alltid.
Tony Nelson
Tony Nelson 12 dagar sedan
Det är dom....å så är det vi...
Vesa Rintamäki
Vesa Rintamäki 12 dagar sedan
Öppna hjärtan gäng och ........................................
MrKinkia
MrKinkia 12 dagar sedan
Du är kanon. Keep it up!
Xeogt
Xeogt 12 dagar sedan
Det är korrekt att etnicitet inte är den riktiga grunden man ska rikta kritiken mot, då etnicitetsbegreppet inte tar hänsyn till genetik.
Sloth is a sin
Sloth is a sin 12 dagar sedan
Om man inte tänker på att samhället måste fungera på ett ekonomiskt plan eller att psykisk ohälsa kan vara ett direkt resultat av lättja låter socialism/marxism/kommunism som en lockande väg till pengar, frihet (i meningen att göra vad som än önskas av individen, förutom att tänka själv, såklart) och vila utan konsekvenser för massorna. Tänk om man kunde få leva i sin låtsasvärld?
Tretown Tret
Tretown Tret 12 dagar sedan
Svenskar i `Den Nordisk Kalifat är bara gäster från en sida är svetsare extrem vänster komunistiskapartiet och från andra sidan är barbarer som går upp med sin våld . Land som taper etik moralitet och Gud !
Irond3vil2
Irond3vil2 12 dagar sedan
Så här går det när ett land feminiseras och får ett obalanserat starkt matriarkat och ett försvagat patriarkat.
Martin Andersson
Martin Andersson 12 dagar sedan
Född i mitten på 70-talet, bott hela mitt liv i Göteborg Det landet som man växte upp i är borta för alltid, Göteborg efter klockan 20 är som Mogadishu Sverige ett paradis för kriminella
Emil Svensson
Emil Svensson 12 dagar sedan
Grymt 👍🏽
Anne Dahl
Anne Dahl 12 dagar sedan
Fordi at Sverige er nærmest russisk organisert krim og tok imot flest migranter og flyktninger. Gå inn i Nato, Sverige og ha Fbi office i Sverige 📕✒⚖
Göran Nyrén
Göran Nyrén 12 dagar sedan
Vad är det som skapar utsatta förorter och hög brottslighet ?
Göran Nyrén
Göran Nyrén 12 dagar sedan
Vad är rasism ? Är det att påstå att den ökade och grövre brottsligheten är kopplad till den alldeles för stora och felaktiga invandringen, samt att svenska fängelser ffa är fylld av invandrare. Är det rasism att påstå att vissa kriminologer är oerhört vinklade i sina uttalanden och utlämnar viktig fakta ?
Revsaxx
Revsaxx 12 dagar sedan
Street-Henrik, riktig toppen grabb.
janneehrenborg
janneehrenborg 12 dagar sedan
🤔👍💙💛👍🤔
Oscar Hansson
Oscar Hansson 12 dagar sedan
Säg aldrig mer brottsförebyggande rådet igen. Logoped.nu
Kill Gates
Kill Gates 12 dagar sedan
Du kunde ha nämnt latin kings stora låt- snubben trodde han var cool för han hade pistol;).. Det behövs bara några få med förgreningar i resten av europa och med vapenvana, sedan med vilja att ta över. Dom tunga nya kriminella som åkt dit nu pga encro och den utökade dataavlyssnings-lagen, har ju jobbat över gränserna. över hela europa, nederländerna, storbritanien, spanien, faktiskt hela vägen till afrika, vanliga smuggelrutterna, tvättat igenom dubai bla... Sedan dessa familjer utan att nämna efternamn, gör som dom vill och är rika i sina hemländer där dessa släkten även sitter i regeringar. I dessa länder kan dom ha en bmp från droger, 50-400 procent försiktigt beräknat. Är inte bara folk från länder med krig, där sveriges vapenexport på ett bra år 14 miljarder hjälpt att förstöra, sedan så ska dom få kriga om dom vill. Hur många slags muslimer finns det, är ingen expert men vissa gillar inte andra och skjuter dom gärna, dom är van våld. Folk från samma släkten/familjer och vänner har åkt dit i andra länder också, dom är i krig med varandra överallt och i tex storbritanien även vänner med prinsessan och andra kändisar, som dom också är i sina hemländer. Sedan är det lätt att rekrytera pga dom utsatta områdena och den nya underklassen i sverige, som skapats av både svenskar och invandrare pga den stora invandringen. Våra nya lagar och nca har bevisat och satt dit delar av dessa grupper i hela världen, då dom trott att dom är untouchable. Men nu kommer dom börja jobba annorlunda, efter dom reagerat klart förståss. Sedan så i sverige är det inga bossar som åkt dit, utan mest bara sånna som gillar skylta med vapen. Alla dessa har ju bara mer våld i bagaget nu och blivit mer ovänner med varandra så får se hur allt utspelar sig,, sverige är nog lätt att ta över, dom behöver ju inte ens vara i sverige för det, om man verkligen inte har respekt ens för kvinnor och barn, finns ju inga gränser inte heller lands-gränser så...tyvärr
Statos
Statos 12 dagar sedan
Jag bo i ett område där jag ha sett utvecklingen påbörjade när Sverige öppnade arbetskraft invandring efter andra världskriget. Jag är andra generations invandrare Redan på 80 talet var de redan misär. Jag gick genom en hemsk skol gång på 90 talet, blev placerad en av kommunens värsta skolor. Där många skolkade och skapade sina clicks. Bland annan en gäng som senare blev klan boss, där en familj utnyttjades kommunen som deras egna penga kassa. Den kommunen var med i Uppdrag Granskning, tre gånger. Varför jag inte nämner kommunen är att svenska rättsväsenden skyddar kriminella än oss oskyldiga. Han bossen var också min mobbare i högstadiet. I denna kommun så finns de för många gäng. Slutade hänga i orten för flera år sedan. Även jag vet hur han opterar, när du vittnar så lämna dom all person nr, adress med mera i rätten. Vilket dom kan hota personer till tystnad. Nu ha polisen satsat på denna kommun med särskild operation, utan nån datum. Vill ej säga vilken kommun de är, på grund av allmän hotbild de finns.
Olle
Olle 12 dagar sedan
Ingen etnisk grupp:)
Bandsmen
Bandsmen 12 dagar sedan
Alla medborgare borde se den här videon inför #val2022. Synd att så få kommer att göra det. Hoppas de 46192 som tittat på den gör som jag och delar den på de plattformar de är aktiva på.
Råttan Sweden
Råttan Sweden 12 dagar sedan
Ta hit Rudy Galiano från New York, som rensade upp där.....🙄
Kalle Anka
Kalle Anka 12 dagar sedan
HEJ, har du engelska versionen. Hur kan de höra din Engelska version.
Mats Sonesson
Mats Sonesson 12 dagar sedan
Haha! Kan inte låta bli o swisha så fort den där dockan dyker upp.
Anders Gunee
Anders Gunee 12 dagar sedan
Henrik´s redogörelse här drar fullständigt ner brallorna helt på regeringen !!! Statsministern är helt naken i sammanhanget !!! Situationen är mycket tragisk och otäck. Stefan L. har varit statsminister i så många år och endast givit undanglidande trams-svar på den allvarliga och skenande situationen !!! Tragiskt för Sverige !!!!
Fredrik
Fredrik 12 dagar sedan
"Vi såg det inte komma" Jag blev själv ungdomsrånad runt millennieskiftet mitt i centrala Stockholm av ett gäng på 30 unga grabbar i blandade åldrar och ursprung. Varje gång vi var ute på kvällen och åkte tunnelbana eller gick på bio eller sånt fick vi gå omvägar om vi fick syn på vissa grupperingar för de ville alltid veta vad fan vi stirrar på och sen skulle de göra en maktdemonstration och slåss. Alla i min ålder visste att det var så. Våldet och det öppna svenskhatet är fan inte nytt, även om handgranaterna och automatkarbinerna är lite modernare inslag. Jag hoppas vi kan ta tillbaka våra stadsdelar en efter en, men då drar de väl till nästa icke ont anande socken som inte såg det komma. Ber om ursäkt om något här kan tolkas som "rasism", vilket är ett urlöjligt ord men det är ett snack för en annan dag
Jörgen filipsson
Jörgen filipsson 12 dagar sedan
Henrik Du är klok som en bok. du borde sitta som rådgivare åt regeringen
Fredrik
Fredrik 12 dagar sedan
00:30:04 Våldsamt syftningsfel i El-Mochantafs rubrik får man anta. Det är inte alla som inte vill bli en del i Sverige, bara vissa. Korrekturläser ingen?
Ronald Jakobsson
Ronald Jakobsson 12 dagar sedan
Hur faan ska jag kommentera detta! Inte någonting att tillägga! Du är helt enkelt väldigt duktig på att nyansera "Verkligheten" tack! 👏👏👏
Håkan Spångberg
Håkan Spångberg 12 dagar sedan
Avveckla (S)(V)T. Ren regim-TV.
Daniel
Daniel 12 dagar sedan
Henrik räddar Sverige en youtubefilm i tåget.
Håkan Spångberg
Håkan Spångberg 12 dagar sedan
Sänk skatten. Avveckla bidragen. Välfärdsstaten fungerar inte när ondsinta makthavare våldför sig på vårt land.
Håkan Spångberg
Håkan Spångberg 12 dagar sedan
Bara att konstatera att Sverige styrs av en PK-adel som inte har Sveriges och svenskarnas bästa för ögonen.
Håkan Spångberg
Håkan Spångberg 12 dagar sedan
Ansvaret ligger hos väljarna som skändar vår stolta nation genom att rösta på oikofoba globalister som har som mission att förstöra Sverige. Det kommer bara att bli värre. Det lär bli en stuga i ödemarken om man inte vill vara en del i och beskåda dekadensen.
Carl Monke
Carl Monke 12 dagar sedan
Mycket bra som vanligt Henrik. När kommer Thomas Gür till Samtal med Henrik?
Andy N
Andy N 12 dagar sedan
Högt i jämförelse med vad? Det kunde varit 100 gånger värre
poffa2
poffa2 12 dagar sedan
Massinvandring skapar inte gynnsamma "socioekonomiska" förutsättningar, tvärtom.
GRÖNA LÖGNER: Miljöpartiets manipulation
27:44
Henrik Jönsson
visningar 87tn
VAD HAR DU GJORT MIN MAMMA TILL?!! *GISSA SYSKONEN*
42:42
Olle lagar sin paradrätt!
18:10
Sofia Dalén
visningar 37tn
Konkurrenstillsyn i ett digitaliserat samhälle
3:37:55
S#03 - Jimmie Åkesson & Jan Emanuel: Sverige-samtal
1:55:51
Math Has a Fatal Flaw
34:00
Veritasium
visningar 6mn
Colossus - The Greatest Secret in the History of Computing
1:00:26
The Centre for Computing History
visningar 253tn
Champagne Med Henrik: S02E09: KATERINA JANOUCH
1:17:36
VÄNSTERPOPULISM: Lögn som strategi
20:54
Henrik Jönsson
visningar 60tn
THE LEFT PARTY: A problem of ignorance and democracy
12:37
VAD HAR DU GJORT MIN MAMMA TILL?!! *GISSA SYSKONEN*
42:42
Olle lagar sin paradrätt!
18:10
Sofia Dalén
visningar 37tn
Landslaget i EM 2021 (Parodi)
8:21
Viktor Klemming
visningar 129tn
The Day the Dinosaurs Died - Minute by Minute
12:02
Kurzgesagt – In a Nutshell
visningar 3,5mn
BEST BOTTLE FLIP SUMMER GAME EVER!!
1:00
Woody & Kleiny
visningar 7mn
MEST PERSONLIGA Q & A HITTILLS!
26:16
Filip Dikmen
visningar 82tn
The Longest-Running Evolution Experiment
17:17